Tiedonsiirto

Tiedostojen siirto turvallisesti

Tiedostoja siirtäessä pitää käyttää sftp- tai scp-ohjelmia. Windowsille tälläinen ohjelma (freewarea/ilmainen) on esimerkiksi WinSCP, josta löytyy myös ohjeita.

Toinen siirto-ohjelma (non-commercial/epäkaupalliseen tarkoitukseen ilmainen) on www.ssh.com:n SSH Secure Shell Client. Sen lähin mirror/peili-paikka löytyy Funet-palvelimelta.

Ohjelmia käyttäessä kannattaa pistää pakkaus (compression) päälle