ZeroDistance Sähköpostin ohjeet. posti.zd.fi palvelin

Yleistä posti.zd.fi palvelusta

Mikäli sähköpostiohjelmasi karsii user@domain.tld:stä loppuosan @domain.tld:n pois niin korvaa @-merkki ;-merkillä eli user;domain.tld

ZeroDistancen posti.zd.fi-palvelimella on mahdollista käyttää SSL/TLS salattua POP3S tai IMAPS-protokollaa. Salatun protokollan käyttö on hyvin suositeltavaa ja sen kanssa tieto (mm. salasanat) liikkuvat tietoturvallisesti salattuna. Tällöin suositeltavaa on myös muuttaa saapuvan postin palvelin muotoon posti.zd.fi

Laatikon perushallinta

Yksittäisen laatikon asetuksia voi käyttäjä hallita webmailin kautta. Sieltä löytyy kaikkiin käyttäjien sallittuihin asetuksiin konfiguraatiot. Esim roskaposti suotimen tason voi määritellä webhallinnasta.

SMTP asetukset posti.zd.fi palvelimella

Palvelua voi käyttää mistä tahansa internetyhteydestä kirjautumisen avulla. Normaalisti kuluttajaliittymissä on SMTP-oletusportti 25 suljettuna ja SMTPA-palvelussa se ohitetaan käyttämällä porttia 465 tai vaihtoehtoista porttia 587. Yhteys on aina salattu ja vaatii toimiakseen käyttäjätunnuksen ja salasanan.

Migraatio vanhasta järjestelmästä

Uusi järjestelmä mahdollistaa sujuvan ja helpon siirron vanhasta sähköposti järjestelmästä uuteen. Uuteen järjestelmään ylläpito luo domainin mikä halutaan siirtää. Seuraavaksi DNS-muutoksella asetetaan sähköposti kulkemaan tämän uuden järjestelmän kautta.

Käyttäjillä sähköposti asetukset muutetaan että he lukevat postit posti.zd.fi osoitteen kautta. Kun käyttäjä ensimmäisen kerran lukee postit posti.zd.fi-palvelimen kautta niin järjestelmä automaattisesti siirtää vanhasta järjestelmästä postilaatikon uuteen. Tämä migraatio toimii myös muiden operaattoreiden järjestelmistä. Toisen operaattorin pitää vain tukea IMAP protokollaa.

Käyttäjät kirjautuvat uuteen posti.zd.fi järjestelmään käyttäjätunnus@domain.fi käyttäjätunnuksella ja vanhalla salasanalla.

Suomenkielinen käyttöliittymä posti.zd.fi palvelulle

Valitse: "Switch to Standard interface" kirjautumissivulta.

Lisätietoa migraatio ja muista ominaisuuksista saa lähettämällä postia myyntiin.

Email

Sähköpostiasetukset

Webhotelli

Mikäli sähköpostiohjelmasi karsii user@domain.tld:stä loppuosan @domain.tld:n pois niin korvaa @-merkki ;-merkillä eli user;domain.tld

Shell

ZeroDistancen shell-palvelimella on mahdollista käyttää SSL/TLS salattua POP3S tai IMAPS-protokollaa. Salatun protokollan käyttö on hyvin suositeltavaa ja sen kanssa tieto (mm. salasanat) liikkuvat tietoturvallisesti salattuna. Tällöin suositeltavaa on myös muuttaa saapuvan postin palvelin muotoon ssl.zerodistance.fi

Pinestä voit muuttaa lähettäjän osoitetta seuraavasti: editoi .pinerc-tiedostoa kotihakemistossasi ja etsi sieltä customized-hdrs= ja lisää siihen esimerkiksiFrom: Local User

.forward

Jos et halua tai pysty lukemaan useampaa POP-laatikkoa kerralla, niin voit siirtää esimerkiksi ZeroDistanceen saapuvan postin muualle tai päinvastoin. Siirron kohde määritetään .forward-tiedostoon omaan kotihakemistoon. Sinne laitetaan se email-osoite jonne kaikki tulevaisuudessa tulevan posti siirtymään. Jos kuitenkin haluat lukea postisi myös samalla koneella, laitetaan siihen tunnus, remote.user@domain.tld. Email-osoitteita voi olla useita, mutta ne on eroteltava pilkulla.

Lähtevä posti

Lähtevän postin palvelin on aina Internet-yhteydentarjoajan oma SMTP-palvelin. Esimerkiksi Soneralla se on mail.inet.fi, Elisalla smtp.kolumbus.fi, Saunalahdella posti.saunalahti.fi ja DNA:n mail.dna044.com GPRS-yhteyksillä ja smtp.dnainternet.net kiinteissä Internet-yhteyksissä

Mikäli lähtevän postin kanssa on ongelmia tarkista operaattorisi ohjeet tai webhotelli-palvelun kanssa voit käyttää myös SMTPA-palvelua.

Webmail

Webmail löytyy osoitteesta https://ssl.zerodistance.fi/. Jos sähköpostilaatikon pääte on muu kuin zerodistance.fi/org/net, käyttäjätunnus on sama kuin sähköpostiosoite, muutoin pelkkä tunnus.